Sdílet na Twitteru Sdílet na FB

Novinky a aktuality

09prosinec
2018

Královská hra

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

Dne 27. 11. 2018 se žáci naší školy zúčastnili okresního přeboru v královské hře v šachy. Letos jsme měli v ohni želízka v kategorii B (nižší gymnázium, převážně chlapci ze sekundy, doplnění o šikovného kvartána) i v kategorii C (vyšší gymnázium, letos naposledy hoši z oktávy). Starším žákům se v turnaji dařilo více, 3 naši borci v kategorii C byli oceněni jako nejlepší hráči své šachovnice a zaslouženě postupují do krajského kola. Všem zúčastněným tímto velmi děkuji za čas věnovaný přípravě a za vzornou reprezentaci školy. Mgr. Tereza Večeřová, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: dav, sdr, dav

06prosinec
2018

Exkurze do sladkého království

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Dne 4. 12. 2018 navštívili žáci 1. ročníku učebního oboru Kuchař - číšník závod na výrobu cukru v Hrušovanech nad Jevišovkou. Po příchodu na vrátnici se jich ujal hlavní technolog výroby pan Vráblík a seznámil je s celou historií závodu.   Pak následovala kompletní prohlídka cukrovaru. Žáci si prohlédli stanoviště příjmu a kontroly kvality řepy, její následné třídění, omývání a strouhání. Potom přešli do prostoru, kde se nastrouhaná řepa  propařovala a mísila s horkou vodou. Odkud putovala do varny, v níž se extrahuje sladká šťáva, která se několikrát  provařuje . Měli možnost podívat se speciálním kukátkem na nabalování mikročástic cukru a jeho následnou rafinaci. Prohlídka potom pokračovala v prostorách samotného balení hotového cukru do známých obalů a návštěva expedice. Zajímavostí pro žáky bylo zjištění, že se z 6 kg řepy vyrobí 1 kg cukru. František Ondrák, učitel odborného výcviku GSS Mikulov

30listopad
2018

Sladká soutěž

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Porovnávat své dovednosti je jednak důležité, jednak pro žáky motivující, hlavně tehdy, pokud se jim daří. Proto se žákyně oboru Cukrář pravidelně účastní různých soutěží. Dne 23. 11. 2018 jedna taková soutěž proběhla. Měla název „Řemeslo sladce a hravě“ a konala se na brněnském výstavišti. Za naši školu se jí zúčastnily 2 žákyně, jedna ze třídy 2. CU a druhá ze třídy 3. CU. Úkolem bylo prezentovat skulpturu vyrobenou z jedlých surovin (čokolády, modelovací hmoty, karamelu..) a cupcakes s tématikou pěti vybraných řemesel. Dívky vyrobily podzimní strom z čokolády s malovanými sovičkami a cupcake s povidly a mascarpone. Soutěž byla velmi zajímavá a přínosná, hlavně jako  inspirace. Naše účastnice dostaly hodnotné dary, i když byla vyhlašována pouze první tři místa, která je minula. Jana Orsáčková, učitelka odborného výcviku GSS Mikulov


Připojené dokumenty: bdr

27listopad
2018

„Chovánek“

Do kategorie SOU přidala(a) miroslav.siebert

Dne 23. 11. 2018 jsme s žáky druhého a třetího ročníku Pečovatelských služeb navštívili Chovánek-dětské centrum rodinného typu v Brně Bystrci. V Chovánku nalézají nový domov děti, zdravé i se zdravotním postižením. Kapacita tohoto zařízení je 60 dětí v dětském centru (0 – 3 roky) a 22 dětí v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc  (0 – 18 let). Kromě těžce zdravotně postižených dětí a novorozenců, kteří potřebují zvláštní péči,  bydlí všechny děti v jedenácti malých „bytečcích“, kde se o ně starají jejich „tety“. Součástí areálu je i pěkná zahrada, kde tráví svůj volný čas. Cílem naší exkurze bylo poznat blíže, jak probíhá péče o děti v takovémto zařízení. Dětským centrem nás provedla vrchní sestra paní Holubová, která nás také seznámila s jeho  provozem. Dozvěděli jsme se, že všechny děti mají svůj denní program, docházejí do mateřské nebo základní školy a  jen ty nejmenší  zůstávají v centru, kde pro ně připraví program jejich „tety“. V domově pracuje lékař, zdravotní sestry i pečovatelky.  Exkurze byla zajímavá, žáci se dozvěděli  spoustu nových informací  o životě dětí v tomto dětském centru a o možnostech svého dalšího uplatnění na trhu práce. Sylva Podzemská, učitelka odborného výcviku GSS Mikulov


Připojené dokumenty: CIMG3420, CIMG3419

27listopad
2018

Mezinárodní odborná konference

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Jako již několikrát, i tentokrát zajišťovali žáci prvního a třetího ročníku oboru kuchař - číšník catering pro různé významné a zajímavé akce. Dne 23. 11. 2018 se v prostorách zámku Mikulov konala mezinárodní odborná konference. Tuto akci pro 100 pozvaných hostů z celé Evropy bylo nutné dokonale připravit. Gajdošův sál se proměnil v útulnou restauraci, přilehlý malý sál ve výdejní kuchyňku. Pozvaná společnost se po příchodu občerstvila kávou, čajem, jablečným závinem a koláčky. Po výstupech řečníků následoval oběd. Hosté si pochutnali na hovězím vývaru s játrovými knedlíčky a nudlemi a hlavním chodu, jímž byla smažená vepřová kotleta s bramborovým salátem. Akce proběhla ke spokojenosti všech hostů. František Ondrák, učitel odborného výcviku GSS Mikulov

26listopad
2018

Oplatkárna Suncone, Znojmo

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Dne 14. 11. 2018 proběhla již tradiční exkurze žáků 1. a 3. ročníku oboru Cukrář do znojemské firmy Suncone. Jejím cílem bylo seznámit žáky s výrobou a možnostmi použití oplatků. Dozvěděli se informace o historii firmy, poté následovala prohlídka výrobních a skladovacích prostorů. Poněvadž je to výrobce potravinářských produktů, platí zde velmi přísná hygienická pravidla. Mimochodem z přiloženého obrázku je to zcela zřejmé. Nabízená paleta výrobků obsahuje široký sortiment zmrzlinových kornoutů v různých formách a velikostech, zmrzlinové poháry, misky, dekorativní oplatky a různě dlouhé trubičky zdobené světlou nebo tmavou čokoládou. Exkurze byla velmi poučná, protože byli žáci seznámeni s výrobou různého oplatkového sortimentu, viděli výrobu lisovaných kornoutů, stáčení oplatkových trubiček a ruční balení sýrových chipsů. Jana Orsáčková, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: IMG_20181119_100141

26listopad
2018

Pekárna Penam

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Dne 14. 11. 2018 žáci 2. ročníku oboru Cukrář navštívili pekárnu Penam v Břeclavi. Zde se seznámili s jejím provozem, strojním vybavením a také s expedicí produktů. Měli možnost zhlédnout výrobu rohlíků. Pochopili, že jsou dávno pryč ty doby, kdy je zaměstnanci ručně vyvalovali. Pouze připravili suroviny a následně kontrolovali průběh strojové výroby. Na začátku linky bylo jen několik kbelíků se surovinami a na konci voňavé, křupavé, teplé rohlíky přímo z pece. Exkurze byla zajímavá a velmi přínosná.  Jana Orsáčková, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: IMG_20181114_105343

22listopad
2018

Koktejlový kurz pro žáky úplně v novém pojetí

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

V loňském školním roce jsme je objevili, co nejdříve oslovili a jsme rádi, že tady byli. Ptáte se KDO? Dva sympaťáci a hlavně profesionálové ve svém oboru z přední barmanské skupiny Barmani Zlín, a to Bc. Adam Navrátil a Bc. Jakub Orel. Ve dnech 12. – 16. listopadu 2018 se 20 přihlášených zájemců zúčastnilo jejich vyhlášeného Koktejlového kurzu, kdy je v průběhu celého týdne provázela nezbytná teoretická průprava v oblasti zbožíznalství a znalosti potřebného inventáře, nicméně kurz byl zaměřený převážně na praxi. Denně si tak všichni ve vzorně připravené učebně na svých místech trénovali klasický způsob míchání nápojů používaný na soutěžích a zároveň totéž prováděli na speciálním pracovním místě, které mělo za úkol simulovat reálný provoz za barem.

Na základě zpětné vazby od žáků a učitelů můžeme jen konstatovat, že kurz byl přínosem: Chválili výzdobu učebny, kterou lektoři před začátkem kurzu změnili takřka k nepoznání. Audiovizuální prezentace provedla žáky celým kurzem, v jehož průběhu byly namíchány stovky koktejlů - jak ty klasické, tak i moderní, se kterými mohou skutečně po absolvování školy uspět. Pátek byl věnován teoretické a praktické zkoušce. I přes jistou míru nervozity, která k podobným událostem patří, nikdo neměl výraznější problémy prospět a dokonce 10 % žáků prospělo s vyznamenáním. Osobností kurzu byl vyhlášen Dominik Prokeš (žák 2. ročníku oboru Kuchař-číšník), který byl při předávání certifikátů obdarován.

Tento uplynulý týden byl sice první, ale věříme, že určitě ne poslední ochutnávkou této zajímavé činnosti pro žáky jak v průběhu školy, ale také navazující praxe. Budeme se těšit, že se s Adamem a Jakubem u Koktejlového, nebo jinak zaměřeného kurzu opět uvidíme.

 
Fotogalerie zde (nefunguje v Chrome-chyba Googlu, ne naše).

Připojené dokumenty: Document-page-001

22listopad
2018

Dvě zajímavé odborně zaměřené exkurze

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Dne 20. 11.2018 jsme se zúčastnili dvou exkurzí v Řeznictví Mikulincová a Frigonova s.r.o.  v Mikulově. Začínali jsme v rodinné firmě – Řeznictví Mikulincová. Zde nás majitelka paní Mikulincová provedla po provozovně a seznámila s úsekem bourání a vykosťování jatečných mas. Viděli jsme prakticky bourání hovězího a vepřového masa, dále ukázku dělení, porcování, odblanění, vykosťování. Děkujeme paní Mikulincové za dlouholetou spolupráci s naší školou.

Na jedenáctou hodinu jsme se přesunuli do rodinné firmy Frigonova s. r. o., kterou nás provázel majitel R. Kolmačka. Ukázal nám celý provoz na zpracování mořských ryb (tuňáka, divokého lososa, kalamárů atd.) od řezání, vážení, vakuování až po balení do speciálních obalů, v nichž se vyváží do celého světa. Dnes jsme měli možnost vidět také výrobu sardelové pasty. Za obě exkurze moc děkujeme, byly nám velkým přínosem a zpestřením výuky. Žáci 2. ročníku maturitního oboru Hotelnictví, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: WP_20181120_10_30_06_Pro, WP_20181120_08_46_33_Pro

22listopad
2018

Bobřík informatiky 2018

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

Ve dnech 12. - 14. 11. 2018 probíhala školní kola soutěže Bobřík informatiky v kategoriích Kadet (tercie - kvarta), Junior (1.- 2. r., kvinta - sexta) a Senior (3. – 4. r., septima - oktáva). Této aktivity se naše škola GSS Mikulov také účastní. V rámci „sportovního klání“ žáci řešili úlohy zaměřené na algoritmizaci, programování a logické myšlení. Mezi našimi účastníky se našlo více úspěšných řešitelů, ale největšího zdaru dosáhli Adam Krška, kvinta (65. místo v rámci ČR) a Mikuláš Černý, sexta (56. místo v rámci ČR). Tím se v  kategorii  Junior zařadili mezi 5% nejúspěšnějších řešitelů v celé České republice z více jak 7400 zúčastněných.  Největší úspěch pak zaznamenal Filip Černák, 2. A, který soutěžil v kategorii Senior (3.- 4. ročník SŠ) a obsadil 89. místo z více jak 4300 účastníků z gymnázií v celé ČR. Celkem se této soutěže zúčastnilo 79 988 soutěžících ze 648 škol. Filip Černák se tak zařadil mezi 5% nejúspěšnějších řešitelů a postoupil do ústředního celorepublikového kola. To se bude konat 30. 1. 2019. Držíme palce a za skvělou reprezentaci již teď děkujeme.


15listopad
2018

Veletrh Břeclav

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Tak jako se naše škola každý rok prezentuje na Veletrhu vzdělávání v Břeclavi, tak i naši kuchaři a číšníci byli opět po dlouholeté spokojenosti požádáni o zajištění dopoledního rautu 15. 10. 2018 na počest zahájení veletrhu. Raut připravovali žáci prvního a druhého ročníku oboru kuchař - číšník. Pro žáky to byla v velká zkušenost jak po technologické stránce v kuchyni, tak při obsluze rautu. František Ondrák, učitel odborného výcviku GSS Mikulov

Připojené dokumenty: bobrik_cz, Bobrik Cernak

15listopad
2018

Mikulovské sympozium

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Dne 10. 10. 2018 zajišťovali naši žáci z oboru kuchař - číšník velkou společenskou akci na zámku v Mikulově. Žáci ze všech ročníků oboru kuchař -  číšník připravili raut pro 110 osob společenského večera XXXIV. Mikulovského sympozia archivářů z celé naší republiky. Akce se konala v krásném Gajdošově sále na mikulovském zámku, který dotvořil příjemnou atmosféru nabízených teplých a studených specialit včetně tolik žádané čokoládové fontány s ovocem. Už na začátku byli žáci odměněni potleskem všech přítomných hostů. František Ondrák, učitel odborného výcviku, GSS Mikulov

14listopad
2018

Fosfa a.s.

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Žáci třídy 3. SK a 3. SP dne 9. 11. 2018 navštívili průmyslový podnik Fosfa a.s., který je největším zpracovatelem žlutého fosforu v Evropě. Tato firma je zároveň významným středoevropským výrobcem pracích a čisticích prostředků pro domácnosti, také producentem potravinářských a technických aplikací na bázi fosforu. Svoje výrobky vyváží do více než 80 zemí světa. Kuriozitou je, že tento podnik provozuje první vertikální farmu v České republice, z níž dodává zeleninu do špičkových restaurací. V této farmě se produkty pěstují bez půdy, v živných roztocích a v naprosto sterilním prostředí. Exkurze se žákům velmi líbila, určitě by ji doporučili svým kamarádům. Bohumila Servusová, GSS


Připojené dokumenty: CIMG3331, CIMG3330, CIMG3328

13listopad
2018

Okresní kolo ve florbalu - 1. místo získaly dívky GSS Mikulov

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

V pondělí 12. 11. 2018 proběhlo okresní kolo ve florbalu v kategorii starší žákyně.  Soutěž se konala na Gymnáziu Břeclav a zúčastnilo se jí 5 družstev: Gymnázium Břeclav, GSS Mikulov, ZŠ Slovácká Břeclav, ZŠ Kobylí a ZŠ Tvrdonice. Dívky GSS Mikulov podávaly v celém turnaji skvělé výkony, po dramatickém zápase se ZŠ Kobylí získaly skvělé 1. místo a postoupily do krajského kola. To se bude konat v lednu 2019. Vítěznému družstvu srdečně gratulujeme. PaedDr. Dobroslava Bartálová


Připojené dokumenty: image1

13listopad
2018

Úvod do degustace vína a Sommelier Junior

Do kategorie SOŠ přidala(a) miroslav.siebert

Díky pokračování spolupráce s Národním vinařským centrem Valtice se i v letošním školním roce nabídla možnost vybraným žákům absolvovat některé odborné kurzy a semináře, a to zdarma. V přednáškovém sále Centra Excelence ve Valticích proběhlo dne 2. 11. 2018 školení Úvod do degustace vína, kterého se zúčastnilo celkem 6 žáků 4. ročníku oboru Hotelnictví. Dalším v pořadí byl kurz Sommelier Junior, a to v termínu 6. – 7. 11. 2018. Jednalo se o praktickou část kurzu, která navazovala na e-learningovou kategorii testů odborných znalostí. Zúčastnili se 3 žáci ze stejné třídy (4. ročník oboru Hotelnictví). Kurzem provázel doc. ing. Josef Balík, Ph.D.  vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici, a také známý sommelier Libor Nazarčuk - viceprezident Asociace sommelierů ČR. K získaným certifikátům všem zúčastněným žákům gratulujeme a jsme rádi, že spolupráce s NVC i nadále pokračuje. MSc Marcela Vojáčková, GSS Mikulov

Připojené dokumenty: 20181107_155145, 20181107_151821

11listopad
2018

Podpora kariérového poradenství

Do kategorie Nezařazené přidala(a) miroslav.siebert

Naše škola se od září zapojila do dvou krajských projektů. Jedním z nich je KaPoDaV - Podpora kariérového poradenství, podnikavosti pro udržitelný rozvoj a dalšího vzdělávání v Jihomoravském kraji. Zaměřujeme se na rozvoj kariérového poradenství ve školách a podporu dalšího profesního vzdělávání, které střední a vyšší odborné školy nabízejí. Pedagogové získají v rámci projektu nové dovednosti, načerpají inspiraci pro svou výuku a vyzkouší si nové metody práce. Žáci druhých ročníků absolvují dvouhodinové dílny zaměřené na sebepoznání. Ty povedou  jak profesionální lektoři Centra vzdělávání všem, tak i naši učitelé. Studenti 2. a 3. ročníku maturitních oborů mají nyní možnost využít online nástroj Salmondo pro podporu kariérového poradenství. Díky němu mohou zjistit své silné stránky, lépe poznat své zájmy, objevit zajímavé profese či najít vhodné možnosti dalšího studia. Kromě sebepoznání prostřednictvím psychologických testů a dalších nástrojů, Salmondo studenty podpoří v krátkodobém i dlouhodobém plánování a pomůže jim udržet motivaci a směr při plnění nejen jejich studijních cílů. V následném pohovoru s kariérovým poradcem se zaměří na oblasti, které chtějí dále rozvíjet. Pokud jste ještě možnosti využití nástroje nevyužili, případně máte zájem o konzultaci výsledků, kontaktujte výchovného poradce, Mgr. Beatu Kynclovou, GSS Mikulov.

Připojené dokumenty: salmondo

11listopad
2018

Pěvecký sbor Gaudium nahrával vánoční CD

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

V letošním roce 2018 slaví pěvecký sbor Gaudium mikulovského gymnázia 15. výročí svého založení. K tomuto jubileu se rozhodl, že natočí své již třetí CD, tentokrát s vánoční tematikou. Ke spolupráci si přizval Komorní orchestr ZUŠ Mikulov, se kterým v posledních několika letech spolupracuje při pořádání vánočních koncertů. Samotné nahrávání, kterému předcházela důkladná příprava, probíhalo 1. a 2. listopadu v nahrávacím studiu Tonstudio Rajchman v Dolních Bojanovicích. Bylo velmi náročné, ale věříme, že výsledek bude stát za to. Slavnostní křest CD se uskuteční v rámci letošního vánočního koncertu 19. 12. v 18 hodin ve Velkém zámeckém sále za přítomnosti představitelů města Mikulova a sponzorů, kteří CD finančně podpořili. Srdečně vás všechny zveme. Mgr. Dagmar Valová, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: Gaudium 1 (2)

09listopad
2018

Festival „Setkání“

Do kategorie SOU přidala(a) miroslav.siebert

Dne 6. 11. 2018 se žáci Praktické školy dvouleté zúčastnili 2. ročníku festivalu malých scénických forem pro žáky praktických škol jednoletých a dvouletých pod názvem „Setkání“, které se uskutečnilo v Brně pod záštitou MŠ, ZŠ speciální a praktické školy Ibsenka Brno. V silné konkurenci šesti škol obstáli naši žáci na výtečnou. S předvedením operetky Červená Karkulka s krásnými kulisami, na jejichž výrobě se sami podíleli, sklidili velký úspěch. Odborná porota měla velmi těžký úkol. Všechna vystoupení byla na vysoké úrovni. U našich žáků vyzvedla samostatnost, vtipnost v přednesu i práci s mikrofonem. Na závěr byly všechny školy vyhodnoceny a mimo diplomů a odměny si všichni účastníci odnesli plno nových zážitků. Už teď se těšíme na další ročník. Vlastimila Kalová, GSS Mikulov


Připojené dokumenty: IMG_0493 (1), IMG_0492 (1), IMG_0484 (1)

08listopad
2018

Projekt Krokus

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

Irská nadace pro osvětu o holocaustu nám poskytla cibulky žlutých krokusů a další materiály k tomu, abychom si takto neobvykle mohli připomenout židovské děti, které zahynuly za nacistické nadvlády. Sází se do tvaru hvězdy, kterou byli Židé za války označeni. Krokusy by měly rozkvést v době kolem Mezinárodního dne památky holocaustu (27.ledna). Je možné se připojit i do evropského facebookového Klubu krokus.
V naší škole se do akce zapojili žáci maturitního semináře společenských věd, 1. ročník hotelníků v hodině sv a žáci třetího ročníku v hodině matematiky (pro výpočet rozvržení hvězdy).
V první hodině jsme si připomněli historické pozadí holocaustu, oběti holocaustu i titul "Spravedlivý mezi národy". Na závěr jsme diskutovali a všichni se propojili v kruhu, abychom si uvědomili, že se sice velmi lišíme, ale jsme rovnocennými členy společnosti.  Ve druhé hodině se šlo v krásném počasí do terénu. Na předem určeném místě v trávníku na dvoře se vyměřovalo, vyrývalo (až tak, že jedna lopatka praskla) a sázelo.
Krokusy se rok co rok rozmnožují, takže celkový počet květů se zvyšuje. Čím víc lidí z celého světa se zapojí do jejich výsadby, tím víc krokusů poroste. Nakonec bude na světě rozkvétat víc než jeden a půl milionu krokusů - na památku všech děti, které zemřely v holocaustu.

Připojené dokumenty: IMG_20181102_121242, 20181102_114536, 20181102_113826, 20181102_113623

07listopad
2018

Mezinárodní sportovně kulturní den v Galantě

Do kategorie Gymnázium přidala(a) miroslav.siebert

Ve  dnech  25.10.-26. 10. 2018 se zúčastnila naše škola  GSS Mikulov Mezinárodního sportovně kulturního  dne  trnavského kraje Slovenské republiky spolu s  pořádající školou  Gymnázia Janka Matúšku Galanta , Gymnázia  Zoltana Kodaly Galanta . Utkání se uskutečnila v  plavání, ve florbale  mix , ve stolním tenise  ,volejbale  mix a halové kopané. Žáci ukázali i své výtvarné nadání  při malování památek města.  Atmosféra byla velice přátelská a rozvíjela dlouholeté velmi dobré  vztahy mezi školami. Ty trvají již několik let a navazují na nadstandartní spolupráci měst Galanta a Mikulov. Všem zúčastněným bychom chtěli touto cestou poděkovat za reprezentaci školy a města. Věříme, že spolupráce bude pokračovat i v dalších letech. Pavel Bartál


Připojené dokumenty: _MG_0643-min, _MG_0628, _MG_0093, _MG_0082

Starší novinky v archivu.

Dokumenty a formuláře

Praktická škola 2letá (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Zednické práce (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Zámečnícke práce (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Strojní mechanik - zámečník (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Pečovatelské práce (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Kuchařské práce (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Kuchař-číšník (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Hotelnictví (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Gymnázium 8. leté (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »
Gymnázium 4. leté (od 1.9.2016)Stáhnout dokument »

Archiv novinek

Hledáte prehistorické novinky? Dříve jsme používali jiný systém, pro novinky z roku 2011 a starší tedy musíte navštívit archiv.